WASP COMMUNICATION – EN DEL AV BONNIER NEWS BRAND STUDIO

Björn Borg i första intervjun om livet som tennispappa

Tennislegendaren Björn Borg berättar på den prisbelönade kampanjsajten Årets Eldsjäl om hur han stöttar sin 14-årige son Leo – nybliven svensk mästare i både singel och dubbel.
Det är Borgs första svenska intervju om rollen som tennispappa.

Bakom Årets Eldsjäl står Folkspel, föreningslivets eget spelbolag. Sajten produceras av Wasp Communication – som är en del av Bonnier News Brand Studio – och har sedan starten i mars 2016 haft över 1,5 miljoner besökare.

På aretseldsjal.se kan läsarna nominera och rösta på eldsjälar från det svenska föreningslivet. Här publiceras också kontinuerligt artiklar och filmer som belyser föreningslivet och dess betydelse för samhället vad gäller allt från hälsa till integration.

– Björn Borg har en väldigt bra inställning till sin sons tennisspelande – där skulle många ha mycket att lära. Det är alltid viktigt när stora, kända profiler vill bidra till ett mer aktivt och bättre Sverige, säger Carina Olofsson, projektledare för Årets Eldsjäl på Folkspel.

Tidigare har Björn Borg endast låtit sig intervjuats av amerikanska CNN om hur det är att vara tennisförälder och vilka krav och förväntningar man bör ha på sitt idrottande barn. Intervjun för Årets Eldsjäl är hans första i Sverige. Tillsammans med hustrun Patricia är Björn väldigt involverad i sonen Leos satsning, berättar han i intervjun. Men han håller sig på behörigt avstånd och lägger sig aldrig i:
– Vi pushar inte Leo, utan han brinner för tennis och vill spela hela tiden. I stället stöttar och skjutsar vi och hjälper till. Det är det föräldrar ska göra, säger han.

Wasp Communication och Bonnier News Brand Studio vann guld vid Swedish Content Awards – Sveriges största och mest prestigefyllda tävling för contentbyråer – för Årets Eldsjäl i juni 2017. Kampanjen segrade i kategorin Ideellt.

Juryns motivering: Bra content lever länge och engagerar många. Genom att lyfta de ideella krafternas betydelse, skapas ett mervärde som intresserar och engagerar över året. En digital plattform med ett redaktionellt anslag som förädlar och utvecklar ett redan starkt innehållskoncept. Resultaten är övertygande.

Läs artikeln
Relaterade nyheter