WASP COMMUNICATION – EN DEL AV BONNIER NEWS BRAND STUDIO

Ny svensk humorserie lyfter fram barnförsäkring

Moderna Försäkringar presenterar i veckan en helt ny minidramaserie: ”Tanja och Vera – The Moderna Story”.
Satsningen är huvuddelen i en affär mellan Bonnier News Brand Studio och Moderna Försäkringar.
– Vi vill på ett humoristiskt sätt belysa vanliga frågor och funderingar man kan ha som gravid och småbarnsförälder – och därmed lyfta fram vikten av att teckna vår barnförsäkring, säger Christopher Almroth, försäljnings- och marknadschef Moderna Försäkringar.

Barndomsvännerna Tanja, 30, och Vera, 28, är gravida i samma vecka. Tanja är singel och har inseminerat sig – medan Vera lever i det ”perfekta” förhållandet med sambon Lukas. Nu blir de rivaler som tävlar om vem som är bäst på att vara gravid.

Humorserien på åtta korta avsnitt lanseras via en nativesajt på Expressen. Wasp Communication, som är en del av Bonnier News Brand Studio, har ansvarat för tv-produktionen och konceptutvecklingen tillsammans med Mediaworks.
– Vi är oerhört stolta över att få presentera den här minidramaserien i nativeformat som är nyskapande och först i sitt slag. Det här är ett modernt sätt att lyfta Moderna Försäkringars erbjudanden, säger Pär Carlsson, tv-chef på Wasp Communication.

– När vi sätter gemensamma KPI-er och vågar har full transparens så händer det magiska, briefen får ett utmanade effektfullt uttag, säger Anna Arvidsson, chef över Bonnier News Brand Studio.

På sajten kan tittarna även ta del av nyhetsartiklar om ämnet gravid- och barnförsäkringar – till exempel om Moderna Försäkringars nya barnförsäkring som kan tecknas redan under graviditeten, vilket är unikt på svenska marknaden.

Tanja och Vera kan tittarna följa från graviditetsvecka fem tills båda blivit mammor och bebisarna är tre månader. De etablerade skådespelarna Frida Thelin (Tanja) och Johanna Hedberg (Vera) har skrivit manus.
Johanna Hedberg berättar:
– Karaktärerna Tanja och Vera är i mycket varandras motsatser och hanterar graviditeten på helt olika sätt. Tanja är självständig och rättfram, en konstnärstyp som tar ganska lätt på sin graviditet. Vera är en perfektionist som på ytan vill leva det lyckliga livet – hon och hennes sambo trissar upp det mesta som har med graviditeten att göra.

De åtta avsnitten publiceras ett i veckan på onsdagar med start den 12 april.

Besök projektet
Relaterade nyheter